Προφίλ

                            
Έτος ιδρύσεως:     1992
Χρώματα:              Κόκκινο - Μπλε
Έδρα:                     Δ.Α.Κ. Δρεπάνου
Πρωταθλήματα:     1999, 2000, 2010
Κύπελλα:              1999
Ιστοσελίδα:            www.asteras-drepanou.gr


Το σωματείο Αστέρας-Δρεπανιακός ιδρύθηκε το 1992 απ’την ένωση των σωματείων Αστέρας και Δρεπανιακός της περιοχής του Δρεπάνου.
Στόχος του σωματείου, απ’τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ήταν να πρωταγωνιστήσει και να αφήσει το στίγμα του στο αργολικό ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε αξίζει σε μια κλασική “ποδοσφαιρομάνα” όπως το Δρέπανο.
Οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν και έτσι το 1999 η ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από ντόπιους ποδοσφαιριστές, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Αργολίδας. Το ισχύον τότε καθεστώς, για την άνοδο στην Δ’ Εθνική, όριζε αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας. Η ομάδα θριαμβεύει στα εν λόγω μπαραζ και τερματίζει 1η όμως χάνει την άνοδο στις δικαστικές αίθουσες. Την ίδια χρόνια κατακτά και το κύπελλο Αργολίδας ενώ πραγματοποιεί αξιοθαύμαστη πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Την επόμενη χρόνια η ομάδα ξαναστέφεται πρωταθλήτρια όμως πηγαίνει αποδεκατισμένη στα μπαράζ και δεν τα καταφέρνει απέναντι σε αρκετά ισχυρούς αντιπάλους.

Η απογοήτευση από την μη επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Δ' Εθνική καθώς και η προσπάθεια ανανέωσης που έγινε, είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να φύγει για μερικά χρόνια απ’τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Απ’το 2005 όμως και μετά η ομάδα, με σωστό προγραμματισμό, αρχίζει να ξαναβρίσκει το δρόμο της. Έτσι το 2010 το όνειρο της συμμετοχής στο περιφερειακό πρωτάθλημα  γίνεται πραγματικότητα καθώς, έπειτα απο μια καταπληκτική πορεία, η ομάδα ξαναστέφεται  πρωταθλήτρια Αργολίδας έχοντας  μάλιστα μόνο μια ήττα σε σύνολο τριάντα αγώνων.