Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρώτος βαθμός στην έδρα του


Τον πρώτο βαθμό στην έδρα του πήρε την Κυριακή ο Αστέρας – Δρεπανιακός απέναντι στον Α.Ο. Χαλκίδας. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί θετικό καθώς η Χαλκίδα διαθέτει ένα απ’τα δυνατότερα ρόστερ της κατηγορίας και η βαθμολογική της θέση δεν είναι ανάλογη της ποιότητας των παιχτών της.

Η Χαλκίδα ξεκίνησε δυνατά, προσπαθώντας να ελέγξει το παιχνίδι και έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 17’ με κοντινό σουτ του Σταματάκου το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαγιάννης. Ο Αστέρας προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι καλύτερα απ’τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια και απάντησε άμεσα με σουτ του Μπαρουτσάκη στο 19’, το οποίο κόντραρε στους αμυντικούς. Αυτές ήταν  και οι μοναδικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας συνέχισε με την ίδια “σφιχτή” άμυνα αλλά μια στιγμή αδράνειας έφερε το 0-1. Ήταν στο 51’ όταν μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Δασκαλάκη ξεχασμένο ο οποίος έβγαλε την σέντρα στον Παπαιωάννου  με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με κοντινή προβολή.
Ο Αστέρας, αντίθετα με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν πανικοβλήθηκε, δεν άλλαξε την αμυντική του συμπεριφορά και προσπάθησε σιγά-σιγά να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Αυτή η τακτική απέφερε καρπούς στο 73’ όταν ο νεοεισελθόντας Σιγάλας ξεμαρκαρίστηκε με όμορφη ατομική ενέργεια και έβγαλε μια παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή η οποία (μαζί και με την παρουσία του Γκιόλα) μπέρδεψε τους αμυντικούς και έφερε την ισοφάριση. Μετά την ισοφάριση η Χαλκίδα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Αστέρα μαζί με την αποβολή του Γκιτζάλη στο 81’ κράτησαν το παιχνίδι στο 1-1. Αντίθετα, αν ο Αστέρας ήταν πιο προσεκτικός ή πιο τολμηρός θα μπορούσε να είχε πάρει και τους 3 βαθμούς ιδιαίτερα μετά την αποβολή.

Για τον Αστέρα έπαιξαν οι:
Παπαγιάννης, Π. Μανδύλης, Καχριμάνης, Καζάς, Μίχος, Ισούφη, Αντωνιάδης, Μανιάτης, Παπακωνσταντίνου (46’ Μπέλεσης), Γκιόλας, Μπαρουτσάκης (80’ Τράκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου