Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ξόρκισε το φάντασμα...

Επιβλητική νίκη με 4-1 πέτυχε ο Αστέρας Δρεπανιακός με αντίπαλο το Δήλεσι Α.Ο κατακτώντας μετά απο καιρό ένα τρίποντο παρόλο που με τις τελευταίες εμφανίσεις του σίγουρα θα άξιζε να έχει κατακτήσει μερικά τρίποντα ακόμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία και να ψάχνει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Δηλεσίου, μάλιστα θα μπορούσε να το είχε πετύχει σε δύο περιπτώσεις, με ένα φάουλ του Γκιόλα, στο 16', το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ και ένα γυριστό σουτ του ίδιου, στο 21', το οποίο έγλυψε το δοκάρι. Η κακοδαιμονία που κυνηγάει φέτος τον Αστέρα έκανε την εμφανισή της στο 27', όταν ο Οικονομόπουλος επιχείρησε ένα σουτ σχεδόν απ'την σέντρα, η μπάλα έσκασε μπροστά απ'τον Παπαγιάννη, χτύπησε στα χέρια του και με το φάλτσο που πήρε κατέληξε στα δίχτυα. Το σύνηθες στα τελευταία παιχνίδια ήταν η ομάδα να δέχεται παρόμοια εύκολα γκολ και παρά την  προσπάθεια να μην καταφέρνει να γυρίσει τα παιχνίδια, όχι όμως και αυτή τη φορά. Σε αυτό βοήθησε και η γρήγορη ισοφάριση, στο 33', με κεφαλιά του Τράκα ύστερα από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Καχριμάνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να πιέζει ψηλά ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ και είχε μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Παπασαράντου στο 51'. Το Δήλεσι στο ίδιο διάστημα βρήκε χώρο στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον νεοεισελθόντα Ζάρκο.Η πρώτη στο 56' όταν βρέθηκαν τρείς παίχτες του Δ.Α.Ο. με δύο του Δρεπάνου αλλά το σουτ του Ζάρκου βρήκε στον Σταυρόπουλο και κατέληξε κόρνερ και η δεύτερη στο 61' όταν ο Τράκας με  σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Ζάρκο που ετοιμαζόταν να σουτάρει. Στο 65' ο Μανδύλης έκανε την σέντρα, ο Μπαρουτσάκης έπιασε την κεφαλιά, ο Μπουνιάς απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Σταυρόπουλος, που είχε ακολουθήσει τη φάση, έκανε το 2-1. Το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε καθώς το Δήλεσι δεν είχε δυνάμεις να κυνηγήσει την ισοφάριση αντίθετα ο Αστέρας συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και σε μια απο αυτές στο 78' ο Γκιόλας, με πλασέ, έκανε το 3-1. Στο 81' ο ίδιος παίχτης πέρασε απο τρείς αντιπάλους, εξουδετέρωσε με προσποίηση και τον τερματοφύλακα αλλά σούταρε άτσαλα επάνω του. Στο 85' η τελευταία προσπάθεια για
το Δήλεσι να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Γούγκουλη να δέχεται την μπάλα στην πλάτη της άμυνας αλλά να σουτάρει ψηλά άουτ. Τέλος, στο 93', ο Μπαρουτσάκης έφυγε στην αντεπίθεση, ανατράπηκε απο πίσω μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε "παίζεται" και ο Τράκας που είχε ακολουθήσει έγραψε το τελικό 4-1.

Σημαντικοί οι τρείς βαθμοί που δίνουν άλλη ψυχολογία και ξαναβάζουν τον Αστέρα σε τροχιά παραμονής με την προυπόθεση να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να ξεφύγει απο την κακοδαιμονία του γκολ-δώρο που χαρίζει στους αντιπάλους.

Διαβάστε εδώ το σχόλιο της αγωνιστικής απ'το Palamidi.gr

Για τον Αστέρα Δρεπανιακό έπαιξαν οι: Παπαγιάννης, Τράκας, Σταυρόπουλος, Καχριμάνης (82’ Κοκκώνης), Αναγνωστόπουλος, Μπαρουτσάκης, Αντωνιάδης (55’ Μανέτας), Καζάς, Ισούφη, Παπασαράντος (65΄Π.Μανδύλης), Γκιόλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου